HABERLER

TÜYANDER – TÜM YANGIN SÖNDÜRME ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DERNEĞİ BELGESİZ  OLARAK DOLUM BAKIM YAPAN MERDİVENALTI FİRMALAR İLE MÜCADELE MANİFESTOSU

Yangın güvenlik sektörünün önemli bir kısmı taşınabilir yangın söndürme cihazları üzerine faaliyet gösteren firmalardan oluşmaktadır. Sektörün  hemen her alanında ciddi sorunlarımız olduğu da bilinen bir gerçekliktir. Sektörümüzün her alanından üyelerimiz bulunmaktadır , Tüyander olarak  sivil toplum kuruluşu olmanın gerekliliği olan kamu adına sektörü daha iyi yerlere getirmek adına çalışmalarımızı yaparken , taşınabilir yangın söndürme cihazlarının üretim , satış , dolum ve bakımlarını yapan üyelerimizin çok ciddi problemleri olduğunu bilmekteyiz.Tüm problemleri bir seferde çözebilmemiz mümkün değil ancak problemlerimizi çözmek için her bir problem için ciddi çalışma yapmaktayız.

Önemli ve güncel hatta kangren olmuş problemlerden birisi de  ; Merdivenaltı ürün satan belgesiz satış dolum bakım yapan firmalar hakkında tüm yangın güvenlik sektörünün kötü yönde etkilendiğidir.Merdivenaltıcılara silvercilere belgesiz satış dolum bakım yapanlara bir türlü çare bulunamamıştır.Bunun için yeni yöntemler ve yeni sistematik mücadele çalışmaları için aşağıdaki kararları almış bulunmaktadır.

Tüyander olarak belgesiz merdivenaltıcılar ile  topyekün mücadele etme kararımız çerçevesinde ;

  • Sektörde faaliyet gösteren tüm üyelerimizden ve üyemiz olmayan belgeli firmalardan belgesiz satış dolum bakım yapan firmaların bilgilerini ve yaptıkları işlere dair YSC resimlerini Tüyander derneğimize göndermelerini rica ediyoruz , ki bu belgeler ile beraber  gerekli yasal işlemleri başlatıp tüm yasal kurumlara şikayetlerimizi ve takiplerimizi gerçekleştireceğiz.
  • Üretici ve ithalatçı firmalar bayilik , satış temsilcilği v.b. verecekleri firmalardan TSE HYB 11827 belgesi  yada TSE HYB 11827 belgesi alımı için başvuru belgesi istemeleri ciddi olarak önem arzetmektedir.
  • Yine üretici ve ithalatçı firmalar YSC satışı yapmadan önce toplu satış yapacakları yangın güvenlik firmalarından TSE HYB 11827 belgesi istemelidirler , HYB 11827 belgesi olmayan firmalara YSC satışı yapmamalıdırlar. YSC üretici firmalar TSE HYB 11827 olmayan firmalara YSC satışı yapmasınlar ki yaparlarsa bu belgesiz merdivenaltı satış ile mücadele zor. Yani artık sadece belgesiz satış yapan dolum yapanı değil ayrıca bu firmalara satış yapan üreticileri de TSE ye Sanayi Ticaret Bakanlığına şikayet edeceğiz.YSC yangın güvenlik sektöründe faaliyet gösteren tüm dürüst , belgeli firmalar bu mücadeleye katılmalıdırlar ki topyekün birlikte bir mücadele verelim. Başarılı olmanın yolu birlik olmaktan geçer.
  • Üretici firmalar kendilerine ait TSE HYB 11827 belgesini ihalelerde ve diğer alımlarda belgesiz firmalara kullandırmamalıdırlar , kullandırmaları sektördeki belgesiz çalışmayı teşvik edici ve kolaylaştırıcı bir durum oluşturmaktadır.Üyelerimizin bu tür durumları bizlere resimli ve yazılı olarak bildirmelerini rica ediyoruz ki bu tür durumlar hakkında yasal yolları kullanabilelim.
  • Belgeli firmalar üretici firmalardan YSC alıp belgesiz merdivenaltı firmalara satış yapmamalıdırlar ,yine böye durumlar sektördeki belgesiz çalışmayı teşvik edici ve kolaylaştırıcı bir durum oluşturmaktadır. Bu tür durumlar tespit edildiğinde üyelerimizin bize bildirimleri durumunda Tüyander tarafından gerekli yasal işlemler başlatılarak resmi mercilere suç duyuruları yapılacaktır.
  • TSE denetçileri denetim yaptıkları tüm sanayi tesislerinde YSC lerin satış bakım dolumunu yapan firmaların kendilerine ait , dolum bakım etiketinin sahibi olan firmaya ait TSE HYB 11827 belgesini istemeliler ki TSE HYB nin gereklilği bir kez daha pekişsin. Bunun için TÜYANDER tarafından TSE ye görüş bildirilecek.
  • Sanayi ve Ticaret bakanlığı denetçileri denetim yaptıkları tüm sanayi tesislerinde YSC lerin satış bakım dolumunu yapan firmaların kendilerine ait , dolum bakım etiketinin sahibi olan firmaya ait TSE HYB 11827 belgesini istemeliler ki TSE HYB nin gereklilği bir kez daha pekişsin. Bunun için TÜYANDER tarafından Sanayi ve Ticaret Bakanlığına görüş bildirilecek.
  • Üyelerimiz tüm müşterilerini TSE HYB 11827 gerekliliği konusunda sürekli biçimde uyarmalı ve bilinçlendirmelidirler.
  • Üyelerimiz bu mücadeleyi ve TÜYANDER derneğimizin faaliyetlerini kullandıkları tüm sosyal medya araçlarında sürekli olarak yayınlasınlar , Facebook , linkedın, Whatsup grupları , instagram v.b. tüm sosyal medayada bu mücadelenin duyulması çok önemlidir.Her üyemiz kendi ağlarında sürekli paylaşım yaparsa sosyal medyanın gücünü iyi biçimde kullanmış oluruz.Unutmayın sosyal medya büyük bir güçtür.
  • TÜYANDER derneği tanıtımı ve faaliyetlerini üyelerimiz bulundukları her platformda anlatarak derneğimizin kamuoyu nezninde bilinirliğini arttırmalıdırlar.